In deze serie schrijven we over het reilen en zeilen van werknemers van Ecomfactory. In deze editie laten wij onze splinternieuwe junior online marketeer Kendrick Bernadina aan het woord over de projecten waar hij aan werkt, welke opleiding hij heeft gevolgd en welke keuzes hij maakt tijdens zijn werk èn waarom hij voor Ecomfactory gekozen heeft.

Waarom heb je gekozen voor de functie van online marketeer?

“De digitale wereld heeft mij altijd geïnteresseerd. Thuis was en ben ik nog steeds altijd te vinden achter de computer en op het internet. Mijn keuze voor de functie als online marketeer is ontstaan toen ik bijna klaar was met de middelbare school. Ik wilde allereerst een Game Designer worden, maar bedacht me dat een er weinig game studio’s in Nederland zijn en dat ik voor deze functie eigenlijk naar Amerika zou moeten verhuizen om mijn kans te vergroten. Vervolgens ben ik nagegaan wat mij nog meer zou liggen. Toen ik hierover aan het peinzen was, dacht ik bij mezelf dat ik het altijd boeiend vond om erachter te komen wat er voor zorgt dat mensen overgaan tot een aankoop. Daarom besloot ik om te beginnen aan de opleiding Commerciële Economie. Dit is een brede studie met verschillende vakken waaronder Consumentengedrag, Macro – en Micro Economie, Marktonderzoek, Financial Management en nog veel meer. Tijdens mijn studie merkte ik dat mijn interesse vooral lag bij Consumentengedrag en in de Media & Experience. In het derde jaar van mijn studie kwam ik in aanraking met Social Media, SEA en met SEO. Vanaf dat moment wist ik dat ik op de juiste plek zou zitten binnen het SEO- en SEA gebied en dat is slechts een van de vele activiteiten van een Online Marketeer.”

Hoe ben je bij Ecomfactory terecht gekomen?

“Nadat ik klaar was met mijn opleiding ben ik direct op zoek gegaan naar een baan, omdat ik niet langer stil wilde zitten en ervaring wil opdoen in het werkveld. Ik ben op LinkedIn op zoek gegaan naar vacatures als Junior Online Marketeer. Ik kwam toen een vacature tegen van Ecomfactory. Vervolgens ben ik naar de website gegaan om te bekijken wie er werken. Al snel bleek dat Ecomfactory de perfecte plek voor mij was en nu ook is om ervaring op te doen, om hands-on bezig te zijn met het vak waarin ik wil groeien. Vervolgens ben ik gaan solliciteren en heb ik diverse gesprekken gehad met de senior marketing consultant en de directie. Niet kort daarna, ontving ik een voorstel en mag ik onderdeel uitmaken van het team als functie ‘Junior Online Marketeer’.”

Met wat voor projecten zal je de eerste maand bezig zijn?

“Het zal een drukke maand worden. Allereerst is het belangrijk om mijn kennis te vergroten en meer inzichten te krijgen binnen het vakgebied. Hiervoor zal ik de eerste week duiken in o.a. leerzame Lynda tutorials over digital marketing. Daarnaast ga ik een aantal online cursussen en webinars volgen om een aantal handige SEO Tools onder de knie te krijgen. Zo kan ik dan snel aan de slag met zoekwoord onderzoeken, linkbuilding, het schrijven van content en met Google Tag Manager. Er is voor mij nog een hoop te doen en te leren, wat het vak alleen maar leuker maakt, want uitgeleerd ben je nooit. Op een later moment hoop ik snel met conversion rate optimization aan de slag te gaan.”

Profiel

Naam: Kendrick Bernadina
Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Den Haag
Opleiding: Commerciële Economie, De Haagse Hogeschool
Werkervaring: Marketing-Communicatie stagiair bij easyHotel & M.E.B Rotterdam
Werk-/opdrachtgever: Ecomfactory
Functie: Junior online marketeer
Werklocatie: Caballerofabriek, Den Haag
Uren per week: 40 uur
Reistijd: deur tot deur, ongeveer 30 tot 35 minuten
Werkdruk:Ik ben pas net begonnen, maar er is een hoop voor mij om te leren, te ontdekken en te doen de aankomende periode

Conversion Rate Optimization

“Ja, dat is een een lange naam voor een belangrijke taak van een Online Marketeer, maar Conversion Rate Optimization (CRO) is het optimaliseren van de visuals en flow van je website om een bezoeker sneller het beoogde doel te laten bereiken. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je een knop op de website verplaatsen om het meer op te laten vallen of kan je de kleuren aanpassen van belangrijke onderdelen op de website. Het kunnen de kleinste details zijn die het net wat aangenamer maken voor de consument waardoor ze sneller het doel bereiken namelijk, een aankoop of ingevuld formulier.”

Wat wil je nog leren?

“Er is nog veel voor mij om te gaan ontdekken, leren en ervaring in op te doen binnen mijn functie. Ik zal mij eerst bezighouden met de fundamentele activiteiten van SEO en ook SEA. Daarnaast wil ik mij ook gaan verdiepen in de technische kant van SEO en Social Media marketing. Het liefst word ik een allround marketeer die toch expert is op de verschillende gebieden. Uitdaging genoeg!”

Wie is je voorbeeld?

“Ik heb verschillende voorbeelden waar ik tegenop kijk. Allereerst zie ik mijn moeder als een groot voorbeeld. Ze werkt zich een slag in de rondte om het gezin te onderhouden, is bezig met een studie om te kunnen doorgroeien naar een hogere functie en werkt daarnaast 32 uur in de week. Een aantal bekende personen waar ik naar opkijk zijn Kevin Hart en Will Smith. Ze zijn begonnen met vrijwel niks en zijn geklommen naar de top, door dag in en dag uit hard te werken. Het motiveert mij om ook keihard te werken en te bereiken wat ik wil behalen in het leven. Natuurlijk is mijn vader ook niet weg te denken, aangezien ik mijn muzikale talent aan hem te danken heb. Hij heeft vroeger in een brassband gespeeld en geeft tegenwoordig af en toe een show als hij wordt gevraagd. Ik ben hem gevolgd en speel nu dankzij hem zelf in een brassband. Iets dat dat ik  niet anders had gewild. Ik heb dus niet één voorbeeld maar een aantal voorbeelden die mij maken tot wie ik ben en mij drijven tot het behalen van succes.”

Zou je voor Google gaan werken als ze je een baan aanbieden?

“Het lijkt mij een geweldige ervaring om voor Google te mogen werken. Toen ik nog bezig was met mijn studie heb ik video’s gezien van de werksfeer en werkomgeving bij Google en dit verbaasde mij enorm. Het was erg speels, maar toch tegelijk serieus. Ik zou er zeker willen werken om verder te kunnen groeien op andere gebieden. Het enige wat mij tegenhoudt is dat ik het juist een uitdaging vind uit te om zoeken en te blijven ontdekken hoe Google werkt.”

De favorieten van:

Favoriete websites: Youtube, Animefreak, Reddit
Favoriete gear:‘Mijn Samsung S7, PS4 en Computer zijn mijn most used tools. Mijn computer gebruik ik voor gaming en Photoshop, mijn telefoon voor de dagelijkse communicatie en het opzoeken van informatie en het gebruik van de PS4 ligt voor de hand.’
Favoriete film: Dragon Ball Super Broly
Favoriete muziek: ‘Ik luister eigenlijk van alles omdat ik zelf drummer ben. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met verschillende genres en zo kan ik altijd een ritme vinden’.

Ecomfactory is ook op zoek naar jou!

Ben jij net als Kendrick ook op zoek naar een toffe baan, tijdelijke opdracht of stage en heb je passie voor IT of projectmanagement? Bekijk dan snel onze vacatures of neem contact met ons op.