Afgelopen donderdag heeft onze collega Mathieu Burgerhout een gastcollege verzorgd voor tweedejaars communicatie-studenten van de Hogeschool Leiden. Het onderwerp van het college? Met Mathieu voor de klas kan dat maar één ding betekenen: SEO. 

Het betrof tweedejaars studenten die in deze periode het project Ondernemerschap doorlopen. Dat betekent dat de tweedejaars studenten ‘bureautje’ spelen, waarbij ze moeten nadenken over hun eigen propositie en USP’s, etc. en ook een huisstijl ontwikkelen. In 10 weken voert elke groep voor een bestaand bedrijf een echte communicatie-opdracht uit, van strategie tot uitwerking.

Om dit project heen worden extra vakken gegeven zoals ondernemerschap, kritische blik en online schrijven. Bij het vak online schrijven krijgen de studenten les in de onderwerpen: usability, schrijven van conversie gerichte (web)teksten en zakelijk bloggen. SEO loopt als een rode draad door al deze lessen. Aan Mathieu de eer om een SEO gastcollege te verzorgen.

We vroegen Mathieu hoe hij het gastcollege heeft ervaren:

“Het gastcollege ging voor mijn gevoel lekker vlot. De opkomst was – ondanks het mooie weer – erg goed. Er waren in totaal zo’n 40 studenten aanwezig. Aan mij de dankbare taak om ze alle ins- en outs van SEO te vertellen, in slechts 2 uur. Ik hoop van harte dat ik de studenten, naast heb kunnen enthousiasmeren voor SEO, verder heb kunnen helpen om hun eind-opdracht succesvol te kunnen voltooien. Geen gebrek aan goede vragen! Maar misschien hielp de beloning daar ook bij. Ik heb alle Ecomfactory planga’s (zonnebrillen) kunnen weggeven, haha.”