Linkbuilding

Linkbuilding is de brandstof van het Google algoritme

Haalt u alles uit uw linkprofiel? Heeft u voldoende links die van waarde zijn? Heeft u links die de waarde van uw website omlaag halen? Dan willen wij u graag wijsheid bieden en helpen om een authoritair domein te worden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is linkbuilden?

Het is één van de meest essentiële onderdelen van SEO die websitebeheerders vaak vergeten of onderschatten. Google hecht veel waarde aan een goed linkprofiel en geeft websites die veel bezig zijn met linkbuilding ook een goede score. Bij linkbuilden is het echter niet voldoende dat veel websites naar uw pagina verwijzen. Er moeten ook voldoende links uitgaan naar andere websites. Linkbuilding is tijdrovend en bevat verschillende manieren om het juist uit te voeren. Het is ondanks de hoeveelheid tijd en moeite die erin wordt gestoken, een onmisbare SEO strategie.

Linkwaarde bepalen

Voordat linkbuilden een van de activiteiten wordt van een strategie, zijn er een aantal belangrijke dingen om te weten. Het is allereerst noodzakelijk dat de backlinks die u aanvraagt of plaatst op sites, relevant zijn voor uw website. Als u een link plaatst op een site die niks te maken heeft met uw producten en diensten, zal Google hier nauwelijks waarde aan geven. In sommige gevallen kan het zelfs voorkomen dat de zoekmachine er een negatieve waarde aan geeft. Dit zorgt ervoor dat uw website daalt in de zoekresultaten.

Het is dus van belang dat u eerst bekijkt of een site wel relevant genoeg is voordat u deze wilt plaatsen. Bevindt het bedrijf zich in een soortgelijke branche of verzorgen ze een soortgelijke dienst? U moet uzelf ook de vraag moeten stellen of de website veel wordt bezocht, of de website een goede reputatie heeft en wordt deze veel bezocht. Dit kunt u achterhalen door gebruik te maken van backlinktools. In ons artikel over SEO-tools vindt u een overzicht van betrouwbare backlinktools die u kunnen helpen bij het bepalen van een link.

Linkbuilding diensten

Onze Linkbuilders hebben een oog voor details en sporen gebroken links en links met weinig direct voor u op. Deze verwijderen ze voor u om een gezond linkprofiel te behouden. Daarnaast helpen ze u bij het optimaliseren van van uw linkprofiel door dit aan te vullen met links met waarde. Tenslotte is het maandelijks monitoren en bijsturen een van de taken binnen het takenpakket.

Linkbuilden met startpagina’s

Eén van de eenvoudigere methodes om links aan te vragen of te plaatsen is door gebruik te maken van startpagina’s. Let wel op dat deze relevant moeten zijn voor uw branche. Vaak hebben startpagina’s een hoge waardering van Google gekregen en zal dit invloed hebben op uw website. Er zijn diverse startpagina’s op het internet te vinden. Bij het aanvragen van de links voor op dit soort sites, moet u de inhoud van de site onderzoeken . Als er links staan die leiden naar ongewenste sites, is het af te raden om een link op de site aan te vragen.

Bij het opbouwen van een sterk linkprofiel, kunt u ook gaan kijken naar links die naar uw concurrentie leiden. Deze hebben vaak verwantschap met uw producten en diensten en moet u inzetten voor het verbeteren van uw linkprofiel. Dit kunt u onderzoeken met diverse backlinktools.

Wilt u weten of uw website genoeg backlinks heeft om de concurrentie te verslaan? Vraag de gratis Quickscan of neem direct contact met ons op.

Uw digitale marketing start met onze Quickscan!

Met onze kosteloze Quickscan ontvangt u advies over uw digitale marketing inzet. Wij brengen graag de mogelijke kansen en verbeterpunten in kaart. Het aanvragen van de Quickscan verplicht u tot niets. Doe het vandaag nog.

Quickscan aanvragen

Opdrachtgevers