Content marketing

Goede content levert geld op

Waarom heeft u eigenlijk een website? Waarschijnlijk om informatie te delen en klanten te werven, en uiteindelijk dus om geld te verdienen. Maar is dat ook wat uw huidige website doet? Nee? Dan wordt het tijd voor goede content marketing. Wij helpen u graag, want een goede contentstrategie betaalt zichzelf terug en levert zelfs geld op.

Wat is content marketing?

Content is een mooi woord voor de inhoud en de vorm van de boodschap die u te vertellen heeft, in de eerste plaats op uw website. In tegenstelling tot wat u denkt, is de hoofdboodschap niet dát klanten zaken met u moeten doen, maar waaróm zij met u in zee moeten gaan. U bent immers de beste in uw vak; u bent ervaren, opgeleid en betrokken. U weet wat klanten nodig hebben en helpt ze bij het maken van keuzes. U deelt graag uw kennis en kunde waardoor klanten en prospects u zien als een betrouwbare bron met waardevolle informatie. Zo ontstaan merktrouw en merkvoorkeur en zullen prospects uiteindelijk voor u kiezen en klanten bij u terugkomen. Bij content marketing zet u de inhoud van uw boodschap in als marketingmiddel.

 

Doelgroep op één

Goede content is geschreven vanuit de behoefte van de doelgroep. Ontvangergericht noemen we dat. Belangrijk dus dat u goed weet wat uw (potentiële) klanten nodig hebben en waarnaar zij op zoek zijn. Bij het schrijven van goede content is het handig en zinvol om een zoekwoordenonderzoek te gebruiken en een persona in gedachten te nemen. Om uw prospects en klanten naar uw website te trekken en te behouden, heeft u content nodig die de klant echt helpt. Een zoekwoordenonderzoek zorgt ervoor dat prospects u vinden wanneer zij op zoek zijn naar informatie. Een persona, een fictief persoon die de doelgroep vertegenwoordigt, maakt dat de doelgroep zich herkent in de tekst en zich aangesproken voelt.

 

Aantrekkelijk, toegankelijk en beeldend

Goede content heeft een aantrekkelijke titel, die voldoende prikkelt en uitnodigt om verder te lezen. Zonder aansprekende titel zullen mensen überhaupt niet doorklikken en gaat uw zorgvuldig samengestelde content verloren. Let er wel op dat de titel duidelijk iets zegt over de inhoud van het artikel zodat de lezer weet wat er komen gaat. Leg uw focus dan ook op de inleiding en zorg dat uw teksten toegankelijk geschreven zijn en gemakkelijk lezen. Gebruik ook afbeeldingen om uw verhaal kracht bij te zetten, een beeld zegt immers meer dan duizend woorden.

 

Content verspreiden

Op internet bent u afhankelijk van de eisen die zoekmachines stellen aan de betrouwbaarheid, en daarmee de vindbaarheid, van websites. Naast uw website kunt u uw content ook op andere manieren onder de aandacht brengen van prospects en klanten. We onderscheiden verschillende soorten media:

Paid media

Onder paid media worden instrumenten verstaan als Google AdWords, display advertising, radio en TV. Voor deze instrumenten hebben organisaties betaald. Met behulp van Paid Media kunt u op korte termijn conversies creëren. Deze media wordt voornamelijk ingezet wanneer earned en owned media niet genoeg rendement oplevert.

Earned media

Naast paid media, is earned media ook een kanaal om meer aandacht te verzamelen. Earned media ontstaat echter uit zichzelf. Conversaties, discussies en berichten over een bedrijf, merk of organisatie vallen onder Earned Media. Door deel te nemen aan de conversaties en berichten, kan een bedrijf invloed uitoefenen op de uitkomst hiervan. Hierbij is het inzetten van de Social Media kanalen essentieel.

Owned media

Bij het publiceren en promoten van content, maken organisaties zoveel mogelijk gebruik van de eigen media. Denk hierbij aan websites, e-mails en social media. Dit zijn kanalen die je in eigen beheer hebt, waardoor je zelf kan instellen hoe de content moet worden getoond. Het is dus belangrijk om relevante en waardevolle content en inhoud te plaatsen voor de prospects.

Content marketing is meer dan teksten schrijven

Teksten schrijven is een vak apart. Het moet niet alleen (technisch) leesbaar zijn voor zoekmachines, maar ook gewoon duidelijk voor bezoekers. Is voor de bezoeker duidelijk wat je doet of levert en zijn ze bereid in actie te komen?

Op dit moment zijn veel tekstschrijvers beschikbaar om websites van content te voorzien. Wat maakt ons dan anders dan de rest? Wij werken samen met de mensen die zich richten op de online in plaats van de offline communicatie. Wij werken met targets en tools die de inzet meetbaar maken. Onze specialisten zorgen voor duidelijke teksten die de bezoekers aantrekken.

Benieuwd hoe uw website ervoor staat? Vraag de gratis Quickscan aan en ontdek de verbeterpunten voor uw website.

Opdrachtgevers