Zoekmachine adverteren (SEA)

Uw advertentie tonen bij zoekopdrachten in de zoekresultaten

Maakt u gebruik van advertenties? Zijn uw advertentiecampagnes geoptimaliseerd? Worden uw advertenties weergeven in de zoekmachines? Zo niet, dan willen wij u graag helpen om uw campagnes bij te stellen en te richten op uw doelgroep

Wat is SEA?

Onder SEA staat voor Search Engine Advertising. Google gebruikt hiervoor haar adverteerprogramma Google AdWords.

Google AdWords is het programma van Google, waarmee organisaties adverteren. Het biedt de mogelijkheid om met diverse soorten advertenties op bepaalde zoekwoorden te adverteren. Op deze wijze adverteert u alleen als iemand daadwerkelijk actief aan het zoeken is naar informatie over een product of dienst. Een prospect krijgt dus relevante informatie op het moment dat er wordt gezocht naar het beantwoorden van een vraagstuk.

Dit heeft tot gevolg dat Google AdWords vaker wordt geraadpleegd in plaats van een krant, magazine of de TV. De advertenties van Google weergeven informatie waar de zoeker actief op naar zoek is waarbij de advertenties in de overige kanalen dit meestal niet doen.

De zoekmachine vertoont de advertenties boven de gratis (organische) zoekresultaten. Voor bezoekers lijken de AdWords advertenties op de normale zoekresultaten. Er is echter een verschil in de benaming van een advertentie. Aan de linkerkant van een advertentie staat het woord adv. in het groen weergeven.

 

Advertentienetwerken

De zoekmachine biedt verschillende kanalen aan waarop adverteren mogelijk is. Google gebruikt hiervoor haar Search Network en Display Network. Beide kanalen worden ingezet om allerlei platformen te adverteren. De kanalen maken gebruik van Google Partners, waarop men kan adverteren afhankelijk van welk netwerk er wordt gekozen. De kanalen bieden de volgende mogelijkheden:

Google Display Network

Met het Display Network van Google bereikt u prospects terwijl ze op hun meest bezochte websites aan het browsen zijn of een YouTube video bekijken. Daarnaast verschijnen uw advertenties ook als ze mobiele apparaten gebruiken, apps gebruiken of Gmail account checken.

Dankzij de targetingopties van Google, geeft u uw boodschap op het juiste moment en op de juiste plaats weer aan prospects. Daarnaast heeft AdWords de mogelijkheid tot automatisering van de campagnes en hiermee conversies creëren. Doelgroepen die u voor ogen heeft, analyseert Google Ads en het leert welke doelgroepen u het meest opleveren.

Met het Display Network, zijn er verschillednde advertentiesoorten aanwezig om prospects naar uw website te trekken. Deze advertentiesoorten zijn:

 • Geautomatiseerde responsieve advertenties
 • Beeldadvertenties
 • Engagement advertenties
 • Gmail advertenties

Met Google Ads ziet u door te meten hoe succesvol u bent in het bereiken van uw doelen. U kunt bekijken welke advertenties het vaakst worden weergeven, welke pagina’s de meeste klikken genereren en welke websites u de meeste waarde opleveren tegen de laagste kosten.

Google Search Network

Het netwerk van Google Search is een groep van zoekgerelateerde websites en apps, waarop uw advertentie kunnen verschijnen. Wanneer u adverteert via het Google Search netwerk, verschijnen uw advertenties op het moment dat een prospect een zoekopdracht geeft dat gerelateerd is aan uw zoekwoorden.De zoekopdracht moet wel overeenkomen met het keywoord waarmee wordt gezocht. Verder verschijnen de advertenties op:

 • Google play
 • Google Shopping
 • Google Maps

De meest voorkomende advertenties binnen het Search netwerk zijn:

 • Tekst advertenties
 • Call-only advertenties
 • Shopping advertenties
 • Image en video advertenties

Voordat de zoekmachine uw advertentie toont, beoordeelt Google uw advertentie op relevantie. Aan de hand van een kwaliteitsscore die verschillende criteria bevat, bepaalt de zoekmachine of uw advertentie in de zoekresultaten terechtkomt. Het is uiterst belangrijk om uw advertentie zo relevant mogelijk voor de prospects te maken.

SEA-diensten

Online adverteren via de zoekmachine is een kunst op zichzelf. Er heerst veel dynamiek binnen de ontwikkelingen van SEA. Zo richten wij ons op het Search netwerk van Google om maximale rendement te behalen voor uw campagnes. We bekijken allereerst de gebieden waarop u goed scoort en waar verbetering nodig is. Vervolgens is het aanpakken van de diverse campagnes het hoofdpunt waarbij we op elk advertentieniveau te werk gaan. Zowel op campagneniveau, als op advertentie- en zoekwoordniveau zullen wij alle kennis toepassen om te zorgen voor een boost in uw sales en leads. Uw belangrijkste KPI’s en doelstellingen zijn uiteraard het startpunt en het eindpunt voor ons om de campagnes op te optimaliseren

 

Search Engine Marketing

Search Engine Marketing is de combinatie van SEO en SEA. Samen zijn het sterke marketingmiddelen om uw producten en diensten onder de aandacht van prospects te brengen. AdWords is een sterk platform waar geadverteerd kan worden met behulp van verschillende netwerken. SEA richt zich met de diverse mogelijkheden op korte termijn, waarbij SEO zich op lange termijn richt op het vergroten van het websiteverkeer.

Wilt u uw AdWords campagnes uitbesteden en daarmee meer verkeer genereren? De specialisten van Ecomfactory helpen u op een actieve wijze om uw SEA-campagnes optimaliseren.

Wilt u meer bezoekers uit zoekmachines? Neem direct contact met ons op voor een kosteneffectieve advertentiecampagne.

Opdrachtgevers